PEB Koplopers getuigen

Het projectteam van het Platform Elektrische Bedrijfswagens werkt samen met vijf koplopers om EV bij hen te implementeren en een zo groot mogelijke hefboom naar andere bedrijven te creëren. De koplopers, Degroof Petercam, Carglass, Groep Induver, Solidariteit voor het Gezin en Idewe, hebben een gezamenlijke ambitie om in 2020 gemiddeld 25% van het totale wagenpark te elektrificeren. Zij beheren samen ± 2.230 voertuigen.

Deze groep is samengesteld met de nodige variëteit, op vlak van:

  • Grootte van de vloot (kleinste: 35, grootste: 750+)
  • Type wagens (personenwagens en utilitaire voertuigen)
  • Segmenten (kleine middenklasse tot premium klasse)
  • Financieringsvorm (aankoop, financiële lease en operationele lease)
  • Rechtsvorm (vennootschappen en vzw)
  • Policy (het bedrijf kiest of de werknemer kiest het voertuig)
  • EV-ervaring (enkele elektrische wagens – 15 elektrische wagens)

Door deze variëteit wordt beoogd meerdere perspectieven ten opzichte van elektrische bedrijfswagens mee op te nemen, en dit doorheen het volledige project.

Marijke Van De Plas & Jan Rubens van Groep Idewe

“We raden Fleet Managers die hun vloot willen vergroenen aan om in te stappen in het platform. De informatie en kennis die ter beschikking wordt gesteld van de leden, bieden een goede ondersteuning bij de implementatie van EV. Zelf hebben we met het ondertekenen van het Cleaner Car Contracts binnen PEB onze ambities nog scherper gesteld.”

(meer…)

Luc Pissens, voorzitter BFFMM & Mobility Manager bij Bank Degroof Petercam

“Eerlijkheidshalve stonden we aanvankelijk eerder sceptisch tegenover dit project. Maar na uitwisseling van heel wat objectieve kennis en cases binnen de PEB-koplopersgroep, zagen we onze mindset veranderen en staan we vandaag open om EV te promoten in het wagenaanbod bij onze respectievelijke werkgevers.”

(meer…)