ENGIE: nieuwe PEB partner en ambitieuze vlootbeheerder

ENGIE beschouwt elektrische mobiliteit als één van de key drivers die onze mobiliteit duurzamer zal maken. Het partnership met PEB stelt ons in staat om zowel onze interne mobiliteitspolitiek te ‘upgraden’ als onze best practices te delen met andere vlootbeheerders.

Onze wegen en steden raken vandaag de dag meer en meer geblokkeerd en vervuild door de toename van verkeer, met belangrijke economische, ecologische en gezondheidsgevolgen.

Ook voor ENGIE heeft dit een belangrijke impact op haar dagelijkse activiteiten van haar 17.000 medewerkers. ENGIE voert dan ook al enkele jaren een vooruitstrevende mobiliteitsstrategie uit gebaseerd op drie stappen: vermijden van verplaatsingen, overschakelen op openbaar vervoer en vergroening van de overige verplaatsingen. Door de verhuizing naar de nieuwe gebouwen aan Station Brussel Noord en de nieuwe vestiging in Antwerpen aan het Centraal Station, komen bijvoorbeeld steeds meer ENGIE medewerkers met het openbaar vervoer naar hun werk.

Bovendien zet ENGIE vandaag een versnelling in rond de vergroening van het bestaande wagenpark van 6.000 voertuigen, zowel wat betreft personenwagens als utilitaire voertuigen. Wij zijn vandaag op het keerpunt gekomen en willen daarin onze verantwoordelijkheid nemen, zowel naar onze medewerkers als naar onze klanten toe.

De ontwikkeling van laadproducten en -diensten staat vandaag hoog op de agenda bij ENGIE. ENGIE verwierf vorig jaar de meerderheid in EVBox, de Nederlandse wereldspeler op vlak van laadoplossingen met meer dan 40.000 laadpunten wereldwijd geïnstalleerd. De laadproducten van EVBox werden recentelijk aangevuld met het Drive tarief, een energietarief enkel beschikbaar voor mensen met een elektrische of plug in-hybride wagen. Daarnaast werd ook het WE-EV laadnetwerk gelanceerd: een laadnetwerk door en voor bedrijven die moet zorgen voor extra laadinfrastructuur die eenvoudig tussen bedrijven kan worden gedeeld.

Het is de ambitie van ENGIE om elektrisch rijden de gemakkelijkste en meest logische keuze te maken, zowel voor haar medewerkers als voor haar klanten. ENGIE is dan ook verheugd en kijkt ernaar uit om deze ambitie te delen binnen PEB.

 

 

ENGIE Team eMobility

www.engie-electrabel.be/ev

emobility@engie.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *